Wednesday, May 13, 2009

Homofiles Ungdomstelefon





Homofiles Ungdomstelefon







Unge svarer unge med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.
Vi kan og kontaktes via kontaktskjemaet på vår hjemmeside. Siden vi ikke kan lagre korrespondansen for å ivareta din anonymitet, vil det derfor bli vanskelig å følge opp ytterligere mail på en måte som vil være tilfredsstillende for deg som bruker. Av den grunn vil vi gjerne at du ringer oss hvis du vil snakke mer, eller hvis du har flere spørsmål.
Denne uken skifter Homofiles Ungdomstelefon navn til Ungdomstelefonen 810 00 277.
- Fra og med denne uken kommer vi til å svare "Ungdomstelefonen, du snakker med...." når telefonen ringer, forteller styreleder i Ungdomstelefonen, Åsmund Husabø, til Gaysir.
Navneendringen ble vedtatt av Skeiv Ungdom tidligere i år, og gjøres fordi de ønsker å nå ut til en bredere målgruppe.
- Vi følte at navnet Homofiles Ungdomstelefonen har vært en hindring for enkelte innringere, sier Husabø.
- Blant annet har lesbiske jenter gitt tilbakemelding om at de syntes det var unaturlig å ringe oss. Og statistikken viser at det har vært en overvekt av gutter som har ringt inn til ungdomstelefonen.
Ungdomstelefonen ønsker fortsatt å nå ut til unge med annen kjønnsidentitet og seksualitet enn normen, og Husabø håper navneendringen nå vil gjøre det lettere for flere å ringe.
Unge svarer unge
De har også jobbet fram en ny undertekst som skal være en del av den nye logoen og navnet; "- unge svarer unge med spørsmål om seksualitet, legning og identitet".
- Vi har jobbet mye med å finne riktig formulering, noe vi synes vi har lykkes med. Vi ønsker at den skal være tydelig, men ikke legge føringer, forteller Husabø.



Åsmund Husabø er styreleder for Ungdomstelefonen. Foto: Jon Olav Eikenes.
2000 anrop i året
Skeiv Ungdom overtok driften av Ungdomstelefonen sommeren 2005. Per i dag besvarer de omkring 2000 anrop i året fra unge som ønsker å snakke med noen om forelskelse, kjærlighet, kjønnsidentitet, seksualitet og legning.
For å nå ut til målgruppen, sender Ungdomstelefonen ut plakater til skolene i begynnelsen av hvert semester. I tillegg får også Helsestasjoner, folkehøgskoler og andre ungdomsgrupper og foreninger tilsendt informasjon.
Telefonvaktene jobber på frivillig basis, og har selv erfaring og kunnskap om det "å komme ut av skapet".
- Vi ønsker å bruke egne erfaringer som et hjelpemiddel og ressurs når vi svarer innringerne.
- Det er en fordel å være trygg på seg selv. Av og til opplever vi at folk ringer inn med historier som ligner våre egne, avslutter Husabø.
  • Telefon: 810 00 277 holder åpent søndag-fredag kl 18.00 - 22.00.
  • Homofiles Ungdomstelefon, Postboks 54 Sentrum, 0101 Oslo, Norge.



No comments:

Post a Comment

We thank you very much if you write your comment, nick, ID, and email. Te agradecemos mucho que escribas tu comentario, nick, ID y email ;)

Faltan Pocos Días para Nuestro Gayboree